В историята на кралствата и империите романтиката често среща непримиримо противоречие под формата

...
В историята на кралствата и империите романтиката често среща непримиримо противоречие под формата
Коментари Харесай

Забранената романтика: 3 кралски любовни истории, превърнали се в скандал

В историята на кралствата и империите  романтиката постоянно среща непримиримо несъгласие под формата на публични правила и фамилни упования.  Вече ви разказахме , а. Сега ви представяме ви още една поразяваща история за неразрешената романтика, която е трансформирала живота на кралските особи в същинско трагично събитие.

Преди да се омъжи за фотографа Антъни Армстронг-Джоунс, принцеса Маргарет се влюбва във въздушния капитан Питър Таунсенд.  Новината за брака им е призната враждебно от кралския двор, защото младият мъж към този момент е женен един път.  
                             

Питър за първи път вижда принцеса Маргарет в Бъкингамския замък през 1947 година , до момента в който интервюира татко й, крал Джордж VI. Тогава тя е на 14 години.
 Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет  Принцеса Маргарет - бунтарката, хубавицата... сестрата на Елизабет
Той се дами за първи път през 1941 година, откакто се завръща от Индия, където е на държавна работа.  Момичето се споделя Сесил Розмари Поул и му ражда двама сина - Джайлс и Хюго.   
                             

Година след развода Питър взема решение да предложи брак на принцеса Маргарет и тя се съгласява. По доста индикатори Таунсенд е нежелателен претендент за по-малката сестра на кралицата на Англия.  

Първо, двамата имат разлика от 16 години , което фамилията й счита за немислимо. Плюс това той има бракоразвод, който англиканската черква в никакъв случай не би одобрила. 
                             

Както ръководителите на англиканската черква, по този начин и Народното събрание се афишират изрично срещу брака на принцеса Маргарет с Питър, основно тъй като той е разведен.   

Все още не е ясно какво в последна сметка се е случило, само че Маргарет в последна сметка скапва годежа си с Питър Таунсенд. Принцесата прави изказване: „ Искам да знаете, че взех решение да не се бракосъчетавам за полковник Питър Таунсенд ”  
                             

Таунсенд приема решението й с огромно достолепие: „ Просто нямаше да имам задоволително сили, с цел да обезщетявам всичко, което тя би изгубила поради мен “. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР